Ατομικές τάρτες με αυγό και μπέικον!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα σπασμένη
  • 6 αυγά
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ότι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα σας!

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το κόβουμε σε 6 τετράγωνα και με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα πλαίσιο γύρω γύρω από κάθε σφολιάτα σαν κορνίζα, περίπου 1 εκ. από την άκρη της κάθε σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις βάσεις για να μη φουσκώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, βάζουμε τις σφολιάτες.
  • Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας και σπάμε πάνω από κάθε γέμιση από ένα αυγό.
  • Πάνω από κάθε αυγό ρίχνουμε από 1 κ.σ. παρμεζάνα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ρόκα.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ