Αλμυρές τηγανίτες με τυριά!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά

Για τις τηγανίτες

  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί ή και φέτα σπασμένα σε κομματάκια
  • φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 250 γρ. ντοματάκια σε κομμάτια
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα δυόσμο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κλ. δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένο

Για το μπέικον

  • 8 φέτες μπέικον
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3 κλωνάρια θυμάρι

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις τηγανίτες

  • Περνάμε το αλεύρι και το μπέικιν από κόσκινο σε ένα μπολ. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι μέσα στη λακουβίτσα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε και τα τυριά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε κουταλιές από το μείγμα για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά χωρίς να ρίξουμε λάδι.
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε και ένα κλωνάρι βασιλικού χωρίς τα φύλλα του. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε τα ντοματίνια να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και παιρνάμε από το μπλέντερ αφαιρώντας το κοτσάνι βασιλικού. 
  • Αν μας έχει βγει πηχτό το μείγμα προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ και προσθέτουμε 10 φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό. 

Για το μπέικον

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα και το θυμάρι.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις 5 φέτες μπέικον. Πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα τις φέτες με το μείγμα στο μπολ και από τις 2 πλευρές .
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε τις τηγανίτες με τη σάλτσα και το μπέικον.

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ