Λίγες θερμίδες: Πράσινο ριζότο!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο</li>
<li>225 γρ. ρύζι για ριζότο</li>
<li>100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη</li>
<li>λίγο ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι 
</li>
<li>πολύ πιπέρι</li>
<li>ξύσμα από ένα λεμόνι</li>
<li>λάδι μυρωδικών : 50ml ελαιόλαδο, μια μεγάλη χούφτα από διάφορα μυρωδικά σε ίση ποσότητα (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι) και οπωσδήποτε παραπάνω μαϊντανός για το «χρώμα»</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για τουλάχιστον 8 λεπτά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.</li>
<li>Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου 18 λεπτά).</li>
<li>Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το λάδι μυρωδικών. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά χωρίς τα κοτσάνια τους, αλλά μόνο τα φύλλα και βράζουμε για 1 λεπτό. Σουρώνουμε αμέσως και χτυπάμε σε ένα μίξερ μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθούν τα μυρωδικά. Σουρώνουμε το μείγμα και κρατάμε μόνο το καταπράσινο αρωματισμένο λάδι που έμεινε.</li>
<li>Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι μυρωδικών, το ξύσμα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να “ξεκουραστεί”, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π.- πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα