Λίγες θερμίδες: Πράσινο ριζότο!

8 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 225 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι 

  • πολύ πιπέρι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • λάδι μυρωδικών : 50ml ελαιόλαδο, μια μεγάλη χούφτα από διάφορα μυρωδικά σε ίση ποσότητα (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι) και οπωσδήποτε παραπάνω μαϊντανός για το «χρώμα»

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για τουλάχιστον 8 λεπτά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου 18 λεπτά).
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το λάδι μυρωδικών. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό και ρίχνουμε μέσα όλα τα μυρωδικά χωρίς τα κοτσάνια τους, αλλά μόνο τα φύλλα και βράζουμε για 1 λεπτό. Σουρώνουμε αμέσως και χτυπάμε σε ένα μίξερ μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθούν τα μυρωδικά. Σουρώνουμε το μείγμα και κρατάμε μόνο το καταπράσινο αρωματισμένο λάδι που έμεινε.
  • Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι μυρωδικών, το ξύσμα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να “ξεκουραστεί”, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π.- πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες), σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ