Λίγες θερμίδες: Brownies με σοκολάτα

8 Ιουλίου 2015

Συστατικά

  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 2/3 του φλιτζανιού μέλι
  • 1/3 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια


Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών.

2

Βάλε το μέλι μπολ που αντέχει στο φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε να γίνει πιο αραιό και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Πρόσθεσε το κακάο και ανακάτεψε με πιρούνι να ανακατευτεί καλά. Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά.

3

Στο μεταξύ ανάμειξε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.

4

Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ ανάμειξε τη σάλτσα μήκου, το ελαιόλαδο, το αυγό και τη βανίλια. Χτύπησε με σύρμα να γίνουν ένα σώμα. Πρόσθεσε και το μέλι με το κακάο. Τέλος ρίξε σιγά, σιγά το μείγμα με τα στερεά σου υλικά και ανακάτεψε να ενσωματωθεί καλά.

5

Γύρισε το μείγμα στο ταψάκι και βάλε στο φούρνο να ψηθεί για 25' λεπτά περίπου. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει καλά πριν το κόψεις σε 16 ίσα τετράγωνα κομμάτια.

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οscar Wilde
Η Σκέψη της ημέρας
12:42 Οscar Wilde