Σερένα vs Μαρία: για το τρόπαιο και έναν άντρα

Η 33χρονη Γουίλιαμς και η 28χρονη Σαράποβα θα αναμετρηθούν στις 15:00 στον ημιτελικό του Γουϊμπλετον με τη διαμάχη τους να αφορά και την εκτός γηπέδων δράση τους.Από τη μια η Αμερικανίδα με την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία και ανταγωνιστικότητα και από την άλλη η αγαπημένη των media και πανέμορφη Ρωσίδα.Πολλά αυτά που τις χωρίζουν. Εσχάτως ένας άντρας καθώς ο νυν φίλος της Σαράποβα, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, είναι πρώην της Ουίλιαμς. Η μεν Σερένα καυχιέται δικαίως ότι τα πάει πολύ καλύτερα στο τένις από την αντίπαλό της. Εχει κερδίσει τη Μαρία Σαράποβα στο χώμα, στο γρασίδι, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κάθε χρόνο. Από τις 19 συναντήσεις τους κατά τη διάρκεια της 11ετούς αντιπαλότητας τους, η Σερένα έχει κερδίσει 17 φορές.
Ξεκάθαρο φαβορί
Η πρώτη φορά το 2004 στο Μαϊάμι στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Ωστόσο, αυτή ήταν η χρονιά που η Σαράποβα στη συνέχεια κέρδισε τη Γουίλιαμς και κατέκτησε το Wimbledon. Από τότε η Γουίλιαμς ηττήθηκε μόνο μία φορά ακόμη.
Μετά την τελευταία συνάντηση τους, μέσα από εμφανώς σφιγμένα δόντια, η Σαράποβα είχε πει: «Λατρεύω κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο εναντίον της γιατί είναι η καλύτερη. Και θέλω πάντα να παίζω ενάντια στους καλύτερους. Είμαι υπερήφανη που παίζω μαζί της.»
Ολα άρχισαν με μια συνέντευξη
Η μεγάλη κόντρα τους έγινε σαφέστατη σε όλους όταν η Γουίλιαμς έδωσε μια συνέντευξη το 2013 στο περιοδικό Rolling Stone. Κατά τη διάρκεια αυτής μιλούσε στο τηλέφωνο με την αδελφή της Αφροδίτη και κορόιδευαν μία αντίπαλο – σαφώς τη Σαράποβα – η οποία «αρχίζει κάθε συνέντευξη, λέγοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι τόσο τυχερή».Η Σερένα είπε στο τηλέφωνο ότι είναι «τόσο βαρετή», προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται να την καλέσει κανείς σε πάρτι. Και αν θέλει να είναι με έναν άκαρδο άντρα, ας είναι». Η Γουίλιαμς βέβαια δεν περίμενε ότι η τηλεφωνική της συνομιλία θα δημοσιοποιούνταν, κάτι που δυστυχώς έγινε.
Ο… άκαρδος άντρας
Ποιος όμως είναι ο άκαρδος άντρας; ο λόγος για τον 24χρονο Βούλγαρο τενίστα Γκριγκόρι Ντιμιτρόφ, που οι οπαδοί του τον αποκαλούν μερικές φορές γνωστή baby Fed γιατί τους θυμίζει τον εκπληκτικό Ρότζερ Φέντερερ.Λέγεται ότι ήρθε κοντά στη Σερένα στις αρχές του 2012 όταν είχαν τον ίδιο προπονητή, τον Γάλλο Πάτρικ Μουράτογλου. Στη συνέχεια ο Ντιμιτρόφ άφησε τον Μουράτογλου και συνεργάστηκε με άλλον προπονητή και ταυτόχρονα εγκατέλειψε τη Σερένα, για το νέο ανερχόμενο τότε αστέρι του τένις, Μαρία Σαράποβα.Η Γουίλιαμς ήταν συντετριμμένη. Λίγες εβδομάδες αργότερα, σε συνέντευξή της τον Ιούλιο του 2012, Είπε ψυχρά: «Εχω παραιτηθεί από τις σχέσεις. Απλά δεν λειτουργούν καλά για μένα. Είμαι πολύ συναισθηματικό άτομο. Δίνω όλο μου το είναι. Κάνω λάθη – όπως και κάθε άνθρωπος κάνει – αλλά η τελευταία σχέση (ο Ντιμιτρόφ) μου στοίχισε πολύ. Απλά δε μπορώ άλλο»
Η αποκάλυψη
Οι σχέσεις μεταξύ των γυναικών έγιναν χειρότερες όταν η Σαράποβα για αντίποινα αποκάλυψε την κρυφή σχέση της Γουίλιαμς με τον 45χρονο προπονητή της Μουράτογλου.Οπως είπε η Σαράποβα: «Αν θέλει να μιλήσει για κάτι προσωπικό, ίσως αυτή θα πρέπει να μιλήσει για τη σχέση της και το φίλος της, που ήταν παντρεμένος με παιδιά και πήρε διαζύγιο».
Κόνορς vs Μάκενροε με… φούστες
Ο θρυλικός συγγραφέας τένις Ματ Κρόνιν, έχει πει χαρακτηριστικά για την έχθρα Σαράποβα-Γουίλιαμς: «Είναι σαν να βλέπουμε ξανά Κόνορς εναντίον Μάκενροε, αλλά αυτή τη φορά με φούστες».Οι δυο τους ωστόσο, μοιράζονται πολύ περισσότερα κοινά από τα ίδια γούστα στους άντρες. Και οι δύο είναι ταπεινής καταγωγής. Η Σαράποβα κατάγεται από μια απομακρυσμένη πόλη πετρελαίου στη Σιβηρία και η Γουίλιαμς από γκέτο του Λος Αντζελες. Εχουν, επίσης, περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια με καταπιεστικούς πατέρες.Η Μαρία μεγάλωσε στη Σιβηρία, όπου η οικογένεια μετακόμισε μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Αρχισε να παίζει τένις, σε ηλικίας τεσσάρων ετών, χτυπώντας τις μπάλες για ώρες, παρά το κρύο και το χιόνι. Στα έξι της αναδείχθηκε μεγάλο είχε ταλέντο από τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα σε μια ημέρα τένις στη Μόσχα και αργότερα συμμετείχε σε μια ακαδημία τένις στη Φλόριντα. Ο μπαμπάς της Γιούρι πήγε μαζί της, επιλέγοντας ο ίδιος τους προπονητές της και καθοδηγώντας την καριέρα της.Από την άλλη, η Σερένα, μεγάλωσε στο προάστιο του Λος Αντζελες Κόμπτον, που μαστίζεται από τον πόλεμο των συμμοριών. Ο πατέρας της Ρίτσαρντ αποφάσισε ότι η Σερένα και η μεγαλύτερη αδελφή της Αφροδίτη θα γίνουν αστέρια του τένις. Τις προπονούσε σπίτι και αργότερα μετακόμισαν στο Palm Beach για να πάνε στην ακαδημία του τένις εκεί. Αργότερα ξεκίνησε να τις προπονεί ο ίδιος και παραμένει προπονητής τους ακόμα και σήμερα.
«Είνια τρομακτικές»
Ο Νικ Μπολετιέρι, που υπήρξε προπονητής τόσο της Γουίλιαμς όσο και της Σαράποβα στην ακαδημία τένις στη Φλόριντα, δήλωσε: «Είναι μεγάλα κορίτσια αλλά είναι εντελώς διαφορετικές, στο βαθμό που η Μαρία ήταν πάντα σκληρή και ορθολογίστρια, ακόμη και όταν ήταν εννέα ή δέκα ετών. Η Σερένα είναι επίσης λαμπρή αθλήτρια και ένας υπέροχος άνθρωπος. Είναι δυναμικές, ίσως τρομακτικές εάν τις συναντήσετε στο γήπεδο, αλλά γλυκιές έξω από αυτό.»Παρόλο που είναι σχετικά νεαρές, καμία από τις δύο δεν έχει παντρευτεί και οι δυο τους έχουν αρκετές ερωτικές περιπέτειες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν περίπλοκες.
Οι ερωτικές περιπέτειες
Η Σαράποβα είχε αρχικά σχέση με τον Αντι Ρόντικ και στη συνέχεια άλλα δύο χρόνια σχέση με τον μπασκετμπολίστα Σάσα Βούγιασιτς, με τον οποίο αρραβωνιάστηκε, πριν χωρίσουν, επικαλούμενοι τις πιέσεις των προγραμμάτων τους. Είχε επίσης μια σύντομη περιπέτεια με τον παραγωγό Τσάρλι Εμπερσολ. Εγινε επίσης σάλος, όταν ο τραγουδιστής των Maroon 5 Ανταμ Λεβίν, συνέκρινε τη Σαράποβα με ένα «νεκρό βάτραχο» στο κρεβάτι, λέγοντας ότι ήταν μια τεράστια απογοήτευση ως ερωμένη. Πλέον η Σαράποβα εμφανίζεται ευτυχισμένη στο πλευρό του Ντιμιτρόφ, και μοιράζονται σπίτια στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια.Από την άλλη η Γουίλιαμς και ο Μουράτογλου είναι ακόμα μαζί και γεμίζουν το διαδίκτυο με τρυφερές selfies, ενώ οργίαζαν φήμες περί αρραβώνα νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, η τριετής σχέση τους είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η Γερμανική Bild το περασμένο καλοκαίρι δημοσίευσε ότι περιμένουν μωρό μαζί, αλλά το φθινόπωρο η Σερένα έγραψε στο Twitter: «Κάποιοι άνθρωποι θα κάνουν πάντα μια τρομερή επιλογή, ακόμη και αν έχουν ένα ουράνιο τόξο μπροστά τους. Αλλά τώρα το ουράνιο τόξο έχει φύγει». Και πρόσθεσε: «Είμαι single και ήμουν καιρό τώρα, οπότε σταματήστε με τις φήμες. Έχω ακούσει τα πάντα. Δεν είμαι έγκυος. Δεν ήμουν έγκυος. Αν και νομίζω ότι ένα μωρό θα είναι υπέροχο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα»Αλλά η Σερένα δεν περιόρισε τις ρομαντικές κατακτήσεις της στον κόσμο του τένις. Πριν τον Μουράτογλου, έβγαινε με δύο αμερικανούς ράπερ. Τον Common και στη συνέχεια τον Drake (ναι τον πρώην της Ριάνα). Μάλιστα ο Drake είχε πει σε ένα περιοδικό ότι πραγματικά αγαπούσε και φρόντιζε τη Σερένα, αλλά αμέσως μετά το χωρισμό τους εθεάθη με το μοντέλο Ντολίτσια Μπράιαν και στη συνέχεια, με την τραγουδίστρια Ριάνα. Μάλιστα λέγεται ότι η Σερένα συνέπεσε με τη Ριάνα σε συναυλία του Drake και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Πάντως φαίνεται ότι οι σχέσεις της Σερένα με τον Drake έχουν αποκατασταθεί και πιθανότατα θα είναι στην κερκίδα του Γουίμπλετον στο σημερινό της αγώνα.

Σχετικά άρθρα