"Ποτέ χωρίς την Ελλάδα" - Δείτε το εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού L'OBS

9 Ιουλίου 2015

Το Γαλλικό περιοδικό L’OBS κυκλοφορεί με τίτλο «Ποτέ χωρίς την Ελλάδα»  και με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, με... γυρισμένη την πλάτη.

Ο τίτλος του L” Observateur θυμίζει το «Ποτέ την Κυριακή».

Γενικά φαίνεται να υπάρχει μια μεταστροφή στην Γαλλία καθώς την Τετάρτη ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, έστειλε μέσω διαδικτύου μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες, αναρτώντας μάλιστα την μισή φράση στα ελληνικά.
Η φράση που ανάρτησε στο twitter έχει ως εξής: «Αu peuple grec, je dis: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη!» (Στον ελληνικό λαό, λέω: Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη!) 
Απευθυνόμενος μάλιστα σε βουλευτές μέσα στο Γαλλικό Κοινοβούλιο ο Βαλς, δήλωσε: «Το να διατηρήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και συνεπώς στην καρδιά της Ευρώπης και της ΕΕ είναι θέμα ύψιστης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας. Το να επιτρέψουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν παραδοχή ανικανότητας-η Γαλλία αρνείται κάτι τέτοιο».

Το πιο ενθουσιώδες σχόλιο στην σελίδα του περιοδικού στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η Ελλάδα είμαστε εμείς. Δεν θα υπήρχαμε χωρίς την Ελλάδα!

Ο Ιπποκράτης, ο Αρχιμήδης, ο Πλάτωνας, ο Περικλής και μετά η Αφορδίτη, ο Δίας, η Αθηνά, ο Ηρακλής, ο Θησέας και ο Ιάσωνας είναι ανάμεσα σε αυτά που δεν μπορώ να ξεχάσω από αυτή την χώρα. Αφήστε την Ελλάδα μας και τον λαό της δεν θα χρεοκοπήσουμε για μερικά εκατομμύρια»


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Willa Cather
Η Σκέψη της ημέρας
Willa Cather