Αυτοί είναι οι αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ στο Eurocup!

Τους αντιπάλους τους στο Eurocup της νέας αγωνιστικής σεζόν έμαθαν οι εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη. 
Το έργο των τριών ελληνικών ομάδων δεν θα είναι εύκολο καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους αλλά και να πραγματοποιήσουν δύσκολα ταξίδια. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τις Μπεσίκτας, Λιέτουβους Ρίτας, Ζενίτ, Άβτοντορ Σαράτοφ και Ζολνοκι, ο Άρης τις Ούνιξ, Μπάνβιτ, Τραμπζονσπόρ, Μπούντουτσνοστ και Στεάουα ενώ η ΑΕΚ τις Γαλατάσαραϊ, Νίζνι, Κράσνι Οκτιάμπρ, Χάποελ και Νεπτούνας.
Οι 36 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο Περιφέρειες με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες των έξι ομίλων μαζί με τις οκτώ που θα αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας και θα σχηματίσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Από τη φάση των “16” και μετά θα ξεκινήσουν οι διπλές αναμετρήσεις. Το τζάμπολ της αναμέτρησης θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.
Πρώτη Περιφέρεια
1ος ΟΜΙΛΟΣΝίμπουργκ (Τσεχία)Μπιλμπάο (Ισπανία)Ολίμπια Λουμπιλιάνας (Σλοβενία)Ναντέρ (Γαλλία)Τέλεκομ Μπάσκετς Βόννη (Γερμανία)Τρέντο (Ιταλία)
2ος ΟΜΙΛΟΣΆλμπα Βερολίνου (Γερμανία)Γκραν Κανάρια (Ισπανία)Οστάνδη (Βέλγιο)Λε Μαν (Γαλλία)Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία)Ενέλ Μπάσκετ Πρίντιζι (Ιταλία)
3ος ΟΜΙΛΟΣΒαλένθια (Ισπανία)Σαραγόσα (Ισπανία)Ουλμ (Γερμανία)Νανσί (Γαλλία)Σαρλερουά (Βέλγιο)Ουμάνια Ρέγερ Βένις (Ιταλία)
Δεύτερη Περιφέρεια
4ος ΟΜΙΛΟΣΟύνιξ Καζάν (Ρωσία)Μπάνβιτ (Τουρκία)Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)Άρης (Ελλάδα)Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
5ος ΟΜΙΛΟΣΜπεσίκτας (Τουρκία)Λιέτουβους Ρίτας (Λιθουανία)Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)Άβτοντορ Σαράτοφ (Ρωσία)ΠΑΟΚ (Ελλάδα)Ζόλνοκι Ολάι (Ουγγαρία)
6ος ΟΜΙΛΟΣΓαλατάσαραϊ (Τουρκία)Νίζνι (Ρωσία)Κράσνι Οκτιάμπρ Βόλγκογκραντ (Ρωσία)Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)ΑΕΚ (Ελλάδα)Νεπτούνας (Λιθουανία)

Σχετικά άρθρα