Σολομός με αρωματικά και γεμιστός!

9 Ιουλίου 2015
Συστατικά

 

  • 2 φιλέτα σολομού βάρους (750 γρ. το κάθε ένα περίπου)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
  • 1/2 ματσάκι μάραθο 
  • λίγο δυόσμο 
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια 
  • χυμό από μισό λεμόνι 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα αγγλική
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς (πρέπει να ψήσουμε το ψάρι στη συγκεκριμένη θερμοκρασία για να γίνει τραγανή η πέτσα του, παράλληλα όμως να παραμείνει ζουμερό).
  • Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας (μαϊντανός, άνηθος, μάραθος, δυόσμος και κρεμμύδια) και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το λεμόνι, το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα.

  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα ψαριού.

  • Βάζουμε το ένα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Προσθέτουμε τα 2/3 από το μείγμα των αρωματικών μας πάνω στο φιλέτο (κρατάμε λίγο στην άκρη για το τέλος). Από πάνω βάζουμε το άλλο φιλέτο με το δέρμα προς τα πάνω
 (οι 2 πλευρές χωρίς την πέτσα να ακουμπάνε στα μυρωδικά).
  • Δένουμε με σπάγκο τα φιλέτα για να μην φύγουν από τη θέση τους, σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.

  • Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο λάδι όλο το ψάρι.
  • Βάζουμε το ψάρι σε μια σχάρα μέσα στον φούρνο.
 Από κάτω καλό είναι να έχουμε ένα ταψί (35Χ40 εκ.) με νερό για να πέφτουν τα λίπη από το ψάρι.

  • Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά και να γίνει τραγανή η πέτσα από έξω.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Το 1/3 από το μείγμα μυρωδικών το σερβίρουμε με το ψάρι.
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ