Mπριζόλες σε κρούστα μυρωδικών που θα αγαπήσετε!

9 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 80 γρ. αμύγδαλο ωμό χωρίς φλούδα
  • 5 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 4 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι και καθαρίζουμε το κάτω μέρος από τις μπριζόλες.
  • Επίσης κάνουμε τομές με ένα κοφτερό μαχαίρι 1 εκ. γύρω γύρω στη μπριζόλα. Αυτό το κάνουμε για να απλώσουν καλύτερα στο ψήσιμο, να μην μαζέψουν και να ψηθεί ευκολότερα το λίπος.
  • Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι και τις σοτάρουμε στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα 2 κλωναράκια δενδρολίβανο και μόλις πάρουν χρώμα χρώμα οι μπριζόλες μας, ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Περιλούζουμε το χοιρινό με το λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια ενός κουταλιού και μόλις είναι έτοιμες και έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα, τις αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά, να ξεκουραστούν.
  • Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και το σκόρδο. Έπειτα ρίχνουμε τη φρυγανιά, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Βάζουμε τις 2 μπριζόλες σε ένα μικρό ταψί.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε το αρνί με τη μουστάρδα και κολλάμε την κρούστα από πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με έξτρα λάδι τις μπριζόλες και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά για μέτριο ψήσιμο ή 5 - 10 λεπτά παραπάνω, για καλό ψήσιμο.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace