Μπιφτέκια λαχανικών (θα γλύφετε τα δάχτυλα σας)

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 καρότα</li>
<li>2 κολοκυθάκια</li>
<li>1 μελιτζάνα φλάσκα</li>
<li>5 μανιτάρια</li>
<li>1 πιπεριά</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>τυρί τριμμένο για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά με μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)</li>
<li>Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)</li>
<li>Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί</li>
<li>Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.</li>
<li>Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλοίψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.</li>
<li>Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.</li>
<li>Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα