Μπιφτέκια λαχανικών (θα γλύφετε τα δάχτυλα σας)

9 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 5 μανιτάρια
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • τυρί τριμμένο για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά με μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)
  • Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
  • Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλοίψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +109296+43396+54 - adTechUnit 6