Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου </li>
<li>300 γρ. κέτσαπ </li>
<li>8 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη</li>
<li>8 κ.σ. worcestershire sause</li>
<li>8 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί</li>
<li>1 κ.γ. ταμπάσκο</li>
<li>1 κρεμμύδι ή 2 μικρά ψιλοκομμένα</li>
<li>1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<p><strong>Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου (bbq sauce)</strong></p>
<ul>
<li>Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι για 5-6 λεπτά.</li>
<li>Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το ξύδι και αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, για την σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η BBQ σως. Περνάμε τη σάλτσα από το μπίμερ ή ένα μπλέντερ για να γίνει λεία. </li>
</ul>
<p><strong>Για τις φτερούγες</strong></p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</li>
<li>Κόβουμε τις φτερούγες στη μέση, αφαιρώντας το ακριανό κομμάτι το οποίο δεν μας προσφέρει κάτι.</li>
<li>Ψήνουμε τις φτερούγες πάνω σε σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν το πολύ λίπος. Καλό είναι να έχουμε βάλει ένα ταψί με μια λαδόκολλα από κάτω για να μην πέσουν λάδια στο φούρνο. </li>
<li>Βουτάμε καλά τις φτερούγες μέσα στη BBQ sauce και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ακομά 10 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν και να γίνουν τραγανές. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα