Μοναδική συνταγή για....βίδες με γαρίδες!

9 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες
  • 500 γρ. βίδες 
  • 1 συσκευασία  σάλτσα ντομάτας έτοιμη
  • φρέσκο βασιλικό 
  • 4-5 σκ. σκόρδο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • λίγο ούζο 
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε  σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν παντού χρώμα.
  • Παράλληλα χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για αλλα 2 λεπτά.
  • Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε μισό με ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο και το ανάβουμε με ένα σπίρτο αν αισθανόμαστε άνετα με κάτι τέτοιο και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ή αλλιώς το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  • Παράλληλα σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή παρά 2 λεπτά. 
  • Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη κρατώντας και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια για να βοηθήσουμε τη σάλτσα μας.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί για 1-2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

http://akispetretzikis.com/

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ