Χταποδάκι με πουρέ μελιτζάνας!

9 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • πουρές μελιτζάνας

Για το χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 100ml κρασί λευκό
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 5-6 κ.σ. μπαλσάμικο
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 3 κρεμμύδια
  • 15 ντοματάκια σε καρέ
  • μυρωδικά της αρεσκείας σας

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας.
  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.
  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. 
  • Βάζουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε και αυτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι. 
  • Σερβίρουμε το καραμελωμένο τραγανό χταπόδι με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα του μαζί με τον πουρέ μελιτζάνας
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια και μυρωδικά.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ