Χωριάτικη.... μακαρονάδα!

9 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 250 γρ. λαζάνια
  • 400 γρ. φασολάκια
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. λουκάνικο σε διαγώνιες φέτες
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 50 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγο νερό από τα μακαρόνια
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σπάμε τα λαζάνια σε ένα μπολ σε ανομοιόμορφα κομμάτια.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και τα λαζάνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν βράσει.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και τα κρατάμε στο πλάι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Στη συνέχεια σε μεγάλο καυτό τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα αρωματικά (δενδρολίβανο και ρίγανη) και το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ακόμα.
  • “Σβήνουμε” με το ξύδι και με μια κουταλιά νερό ή και λίγο περισσότερο που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά. Το άμυλο που έχει το νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει να δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μέλι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τη γεύση μήπως χρειάζεται περισσότερο τυρί ή μέλι.
  • Σερβίρουμε ανακατεύοντας το μείγμα αυτό με τα ζυμαρικά και επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
  • Το γαρνίρισμα γίνεται με το γιαούρτι.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ