Ριζότο με κοτόπουλο και σύκα!

9 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι
  • 2 στήθη κοτόπουλο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγος άνηθος και λίγο σέλινο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε στικς
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
  • 3-4 σύκα ξερά
  • μια χούφτα σταφίδες
 
Εκτέλεση

Βουτάμε τα σύκα και τις σταφίδες στο κρασί για μισή ώρα (δε το πετάμε) και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο να βγάλει το άρωμα του και προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα.
Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο να ροδίσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφαιρούμε. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε το ρύζι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά και λίγο λίγο το ζωμό κοτόπουλου, όταν τον απορροφά προσθέτουμε νέο.
Μετά από κανένα δεκάλεπτο ρίχνουμε τη ντομάτα, τα λαχανικά και το κοτόπουλο μαζί με όσο ζωμό είχε αυτό κρατήσει. Τέλος ρίχνουμε τα σύκα και τις σταφίδες.
Όταν το ρυζότο είναι έτοιμο (να κρατάει ακόμα λίγο) αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε φλύδες παρμεζάνας.
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
Η Σκέψη της ημέρας
14:58 Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε