«Τίτλους και καλό ποδόσφαιρο»

Καλά διαβασμένος σχετικά με την γενικότερη απαίτηση στον Ολυμπιακό να παρουσιαστεί μια ομάδα που εκτός από τους τίτλους θα προσφέρει και θέαμα, εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα στην επίσημη παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό.
Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε υπερήφανος που θα εργαστεί σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, απέφυγε τις συγκρίσεις με Ζαρντίμ και Περέιρα, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα προόδου και για τη δική του καριέρα, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο εκ μέρους της ομάδας.
Το νέο προπονητή καλωσόρισαν οι Γιάννης Βρέντζος, Μιχάλης Κουντούρης και Γρηγόρης Γεωργάτος.
Γιάννης Βρέντζος:
«Σήμερα είναι η παρουσίαση του νέου προπονητή, του Μάρκο Σίλβα και επειδή είναι η πρώτη συνάντηση για την αγωνιστική σεζόν, είναι μαζί ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο Μάρκο Σίλβα είναι από τους σημαντικότερους τεχνικούς στην Πορτογαλία και από τους ανερχόμενους στην Ευρώπη ήταν εξ αρχής η μοναδική επιλογή μας. Η καριέρα του έως τώρα, το προφίλ και οι φιλοδοξίες του ταιριάζουν στο πρότζεκτ του Ολυμπιακού»
Μιχάλης Κουντούρης:
«Καλωσορίζουμε το νέο προπονητή, του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Με όσα είπαμε έως τώρα, μου έχει δείξει ότι είναι έξυπνος, μοντέρνος και εργατικός. Εμείς θα τον βοηθήσουμε να φτιάξει την ομάδα που όλοι θέλουμε
Γρηγόρης Γεωργάτος
«Καλή επιτυχία στο νέο τεχνικό. Είμαι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, αυτός ο σύλλογος σε κάνει να νιώθεις τη διαφορά από τις άλλες ομάδες είτε είσαι παίκτης είτε προπονητής. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Όσο ήμουν στις Ακαδημίες είδα κάθε μέρα να γίνονται έργα για να βεολτιωθεί ο σύλλογος. Η διοίκηση θέλει να μεγαλώνει τον Ολυμπιακό κάθε μέρα. Ο προπονητής θα έχει τη στήριξη όλων μας. Στον Ολυμπιακό είμαι σε αυτή τη θέση γιατί όλοι μου έδειξαν από την αρχή ότι είναι αγαπημένοι και βοηθούν για να μεγαλώσει κι άλλο ο σύλλογός μας. Χωρίς λόγια και με πολλή δουλειά θα κάνουμε τα πάντα για το καλό του Ολυμπιακού.»
Μάρκο Σίλβα:
«Θέλω να απολογηθώ επειδή ακόμη δεν ξέρω ελληνικά… Είμαι περήφανος και χαρούμενος που θα δουλέψω στον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τον πρόεδρο και τη διοίκηση και θα την ανταποδώσω με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο και με καλά αποτελέσματα για την ομάδα.
Γνωρίζω ότι η ευθύνη μου είναι μεγάλη, ο κόσμος αγαπάει πολύ το σύλλογο. Θα δουλεύω καθημερινά για το καλό του συλλόγου και θα κάνω ό,τι καλύτερο για να βελτιωθεί κι άλλο αυτός ο σύλλογος. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, δηλαδή την κατάκτηση των τίτλων στην Ελλάδα και να έχουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.
Γνωρίζω ότι δεν είναι σημαντικό μόνο οι τίτλοι, αλλά και να δώσουμε τη χαρά στον κόσμο με καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε τους τίτλους αλλά και να βλέπει ο κόσμος όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο».
– Για τις μεταγραφές αεροδρομίου που πάντα περιμένει ο κόσμος ποιά είναι η άποψή σας;
«Πιστεύω πως όλοι όσοι αγαπούν και εργάζονται στον Ολυμπιακό θέλουν καλούς παίκτες για να βελτιώσουν την ομάδα. Σημασία έχει να είναι καλόί ποδοσφαιριστές ώστε όταν θα φύγουν από εδώ να είναι ακόμη πιο διάσημοι».
– Ποιό είναι το στιλ προπονητή που έχετε και με πόσους παίκτες θέλετε να δουλέψετε;
«Έχουμε την ίδια νοοτροπία με το σύλλογο. Να κερδίζουμε, να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να έχουμε μια επιθετική και γρήγορη ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Για τον αριθμό των παικτών θα έχω συσκέψεις με τους συνεργάτες μου, θα δώ καλά τους παίκτες. Δεν έχει σημασία πόσους παίκτες θα έχουμε, αλλά να έχουμε τους καλύτερους για να δουλέψουμε».
– Ποιό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσετε από τους παίκτες και σαν δώρο για τα γενέθλιά σας που είναι σε λίγες μέρες;
«Δεν πιστεύω πως θα αλλάξω πολλά σε όσα έχει συνηθίσει ο σύλλογος. Θα ζητήσω να δουλευουμε καθημερινά με ένταση, να τα δίνουμε όλα. Αυτη τη νοοτροπία νικητή την έχει ο Ολυμπιακός, δεν θα αλλάξω κάτι, θα ζητήσω από τους παίκτες να συνεχίσουν το ίδιο για να έρθουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε».
– Έχετε περισσότερο άγχος επειδή θα δουλέψετε για πρώτη φορά εκτός Πορτογαλίας κι αν έχετε προλάβει να μιλήσετε με τον Περέιρα και τον Ζαρντίμ.
«Με τον Περέιρα έχω μιλήσει, έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Ένας προπονητής προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς, το έχω κάνει έως τώρα και έχω την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προχωρήσω κι άλλο. Εδώ θα βρω όλες τις συνθήκες για να προχωρήσω κι εγώ ανοδικά μαζί με την ομάδα».
– Σας επηρέασε καθόλου η κατάσταση στην Ελλάδα μέχρι την απόφασή σας;
«Καταλαβαίνω απολύτως την κατάσταση της Ελλάδας, παρακολουθώ τις εξελίξεις, ελπίζω να τελειώσουν όλα με καλό τρόπο συντομα. Δεν επηρεάστηκα στην απόφασή μου, γνωρίζω τις διαστάσεις του Ολυμπιακού, έχω εμπιστοσύνη όπως μου έδειξαν και εμπιστοσύνη. Θέλουμε όλοι να βελτιωθεί η κατάσταση»
– Θα βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε και με τις Ακαδημίες;
«Φυσικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να έχει την προσοχή του στη δεύτερη ομάδα, να βοηθήσει όσο μπορεί, να βλέπει την πρόοδο των παικτών και να παρακολουθεί αν κάποιος παίκτης είναι έτοιμος για να βοηθήσει»
– Περέιρα και Ζαρντίμ πήραν πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν με το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα. Εσείς πώς το βλέπετε αυτό;
«Δεν με ανησυχεί, ο Περέιρα έφυγε μετά από νταμπλ, ο Ζαρντίμ στα μέσα της σεζόν. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς. Εγω πιστεύω ότι πρέπει να δουλεύουμε για το αποτέλεσμα, γνωρίζουμε όμως και την απαίτηση του κόσμου για καλό ποδόσφαιρο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».
– Είναι ένα στοίχημα να αξιοποιήσετε το ελληνικό στοιχείο της ομάδας;
«Θέλω να το κάνω και είναι υποχρέωση για κάθε σύλλογο. Και στην προηγούμενη ομάδα μου έκανα κάτι τέτοιο».

Σχετικά άρθρα