Υπέρ MEGA και ΣΚΑΪ τάσσεται το ΠΑΣΟΚ

9 Ιουλίου 2015

Με ανάρτηση στο Facebook το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί επί της ουσίας να ασκήσει κριτική στην απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ, που με απόφασή του άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος δημοσιογράφων των συστημικών ΜΜΕ (κυρίως Mega και Σκάϊ).

Να θυμίσουμε εδώ πως στο MEGA παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον πολύ μικρά ποσοστά, τα στελέχη του ήταν σε κάθε πάνελ, προπαγανδίζοντας της απόψεις τους, την ίδια στιγμή που στελέχη άλλων κομμάτων με μεγαλύτερα ποσοστά πολλές φορές δεν υπήρχαν.

Να θυμίσουμε επίσης πως σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της ΕΣΗΕΑ, πέρα από τον τρόπο κάλυψης της περιόδου πριν το δημοψήφισμα από ορισμένους από τους πειθαρχικά διωκόμενους δημοσιογράφους, που ξεπέρασε το δημοσιογραφικό πλαίσιο και έφτασε σε σημεία προπαγάνδας, υπήρξαν και εκείνοι που έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν και την εκλογική νομοθεσία παρουσιάζοντας πολιτική εκπομπή το Σάββατο πριν το δημοψήφισμα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης, εκφοβισμού, φίμωσης και πειθαρχικών διώξεων της ελεύθερης έκφρασης λειτουργών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απ' όπου και αν προέρχεται.

Στην Ελλάδα του 2015 όποιος μεταχειρίζεται μέσα και μεθόδους παλαιών και καταδικασμένων εποχών για να περιορίσει την ελευθερία των ΜΜΕ, το μόνο που πετυχαίνει είναι να ενισχύει τον αυταρχισμό και να πλήττει βάναυσα τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».

koutipandoras.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ