Πρόκριση για την Ομόνοια (video)

Με δύο γκολ στην επανάληψη η Ομόνοια έκαμψε την αντίσταση της Ντιναμό και του… Αλαβίτζε και πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σκόρερ ο MVP Έρολντ Γκουλόν και ο Αντρέ Σκέμπρι ενώ δύο δοκάρια είχε ο Κίλιαν Σέρινταν στο ντεμπούτο του. Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι Γεωργιανοί μετά την κόκκινη του Τετουνασβίλι στο 55’…
Η εικόνα του αγώναΜε εκπλήξεις ξεκίνησε το σχήμα του ο Κώστας Καϊάφας. Τέσσερις αλλαγές από τον Κύπριο τεχνικό σε σχέση με το πρώτο ματς στη Γεωργία. Ο Κωνσταντίνος Παναγή ξεκίνησε στο παιχνίδι αντί του Γιωργαλλίδη, ο Mαργκάσα αντί του Μεντί, Κιρμ αντί Φοφανά και ο Σέρινταν στην κορυφή. Ο κόουτς των πρασίνων προτίμησε να διατηρήσει την περσινή τετράδα στην άμυνα. Σε ρόλο δεκαριού ο Έρολντ Γκουλόν και πιο πίσω ο αρχηγός Ασίς.
Με περισσότερη δυναμική και πάθος μπήκε η Ομόνοια στο ματς. Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Γκουλόν επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Αλαβίντζε όμως έδιωξε με μία εντυπωσιακή απόκρουση.
Η Ομόνοια συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά στο 19’ ήρθε και μία τεράστια ευκαιρία με τον Κίλιαν Σέρινταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μαργκάσα, με την μπάλα όμως μετά από κεφαλιά του Ιρλανδού να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γεωργιανού τερματοφύλακα. Στο 21’ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Σκέμπρι για οφσάιντ.
Στο 31’ οι «πράσινοι» βγήκαν σε αντεπίθεση με τον Ασίς, ο Πορτογάλος έδωσε αριστερά στον Σέρινταν που έκανε το παράλληλο γύρισμα στην καρδιά της περιοχής, δεν πρόλαβε όμως ο Κίρμ. Οι γηπεδούχοι υπό τις οδηγίες του κ. Ιωακείμ, ήταν συνεχώς μπροστά είχαν πολλές ευκαιρίες, κλασσικές οι περισσότερες απ’ αυτές, τους έλειπε όμως η ουσία που ήταν ένα γκολ, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στο 50ο λεπτό ο Αλαβίτζε έκανε πάλι σπουδαία επέμβαση μετά από στημένο των «πρασίνων». Ο Σέρινταν εκτέλεσε το φάουλ και ο Γεωργιανός τερματοφύλακας απόκρουσε στη συνέχεια σουτ των Ασίς και Φοφανά.
Στο 54’ όλα άλλαξαν με το γκολ του Έρολντ Γκουλόν μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σκέμπρι και τον Τετουνασβίλι να δέχεται την κόκκινη κάρτα. Αρχικά ο Αλαβίτζε απόκρουσε το πέναλτι του Γκουλόν, στη συνέχεια όμως ο Γάλλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας 13550 κόσμο στα ουράνια.Συνέχεια στο γκολ του Γκουλόν έδωσε ο Αντρέ Σκέμπρι στο 61’ με τον Μαλτέζο να κάνει το 2-0 στο ΓΣΠ και να παίρνει πλέον σκορ πρόκρισης, μετά από συνδυασμό σε κεφαλιά-πάσα του Σέρινταν. Στο 70’ για δεύτερη φορά κεφαλιά του Ιρλανδού επιθετικού σταματάει στο δοκάρι του Αλαβίτζε.
Η Ομόνοια έψαχνε μανιωδώς ένα τρίτο γκολ με τους Γεωργιανούς να παίζουν όλοι άμυνα. Καμία επιθετική προσπάθεια από τη Διναμό Μπατούμι. Η Ομόνοια πανάξια πανηγύρισε την πρόκριση της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που πολύ πιθανό να συναντήσει την Γιαγκελόνια, μία πρόκριση που θα κριθεί απόψε. Οι συνθέσειςΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Ράμος, Ρούνιε, Ούτσα, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Γκουλόν, Ασσίς (87’ Ματίας Πέρες), Σκέμπρι (78’ Εζέ), Κιρμ (46’ Φοφανά), ΣέριντανΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΑΤΟΥΜΙ: Αλαβίτζε, Τετουνασβίλι, Μακχαράτζε, Σουκιασβίλι, Καβταράτζε (80’ Χιτικασβίλι), Γκογκιτίτζε, Σιόνια, Πονιάβα (53’ Βαρσανίτζε), Μπεριασβίλι, Γκαμπεντάβα, Τατανασβίλι (58’ Κορίτζε)
MVP: Έρολντ Γκουλόν. Ο θηριώδης μέσος αγωνίστηκε σε θέση δεκαριού και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Κέρδισε και σκόραρε το πρώτο γκολ και ήταν επιβλητικός.
UP: Σκέμπρι. Το είχε απωθημένο από το πρώτο παιχνίδι με την ευκαιρία που έχασε και στην φάση του 62′ σκόραρε ένα πολύ κρίσιμο γκολ.
DOWN: Άντραζ Κιρμ. Πήρε θέση βασικού όμως δίκαια αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Πολύ πίσω σε απόδοση ο Σλοβένος.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην ασφυκτική πίεση της Ομόνοιας και στην πίστη των παικτών της για νίκη. Μεγάλο ρόλο έπαιξε φυσικά και η αποβολή του Τετουνασβίλι.

Πηγή: balla.com.cy

Σχετικά άρθρα