Πολλή δουλειά από την αρχή ο Σίλβα

Λίγες ώρες μετά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Μάρκο Σίλβα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη. Κατά την άφιξή του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την πρώτη του συνάντηση – γνωριμία με τους νέους ποδοσφαιριστές του. Συνομίλησαν και μετά τις συστάσεις βγήκαν στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα άρχισε με ελαφρύ τρέξιμο και συνεχίστηκε απευθείας με μπάλα. Πάσες, σε συνδυασμό με ελαφρύ τρέξιμο, αλλαγή κατεύθυνσης, κοντρόλ και διατάσεις. Όλα με την μπάλα στα πόδια. Ακολούθως οι ποδοσφαιριστές του επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής της μπάλας και πίεσης προς τον αντίπαλο. Οι ομάδες άλλαξαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ στη συνέχεια «μπήκαν» και οι τερματοφύλακες, οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα γυμνάζονταν ξεχωριστά. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δίτερμα, σε μικρό χώρο, με έναν ποδοσφαιριστή – δείκτη και αρκετή κυκλοφορία της μπάλας. Ολοκλήρωσαν την, σχεδόν, δίωρη προπόνησή τους με τρέξιμο σε γκρουπ.

Ο «Τσόρι» και ο Μπενίτες ακολούθησαν συντηρητικό πρόγραμμα, λόγω των εργομετρικών το πρωί Πέμπτης. Το μεσημέρι της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου, καθώς και το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο, μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας που συνοδεύουν πάντα την αποστολή, «μετακομίζουν» στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Σχετικά άρθρα