Τσίπρας: «Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί»

10 Ιουλίου 2015

«Δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή τονίζοντας ότι: «Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας ο πρωθυπουργός προχώρησε σε περιγραφή της κατάστασης και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις» και πως «αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις». 

Αναφερόμενος στη συντριπτική νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση πήρε εντολή να φέρει μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με το τελεσίγραφο, που της είχε δοθεί στο Eurogroup και ότι δεν πήρε εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το κυβερνητικό συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές κατατέθηκε στη Βουλή και απεστάλη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ με την απουσία των υπογραφών του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Πάνου Καμμένου κη πρόταση.

Η Βουλή καλείται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για την τελική διαπραγμάτευση, κάτι που ζήτησαν και οι δανειστές ως ένα καθαρό «σήμα» πριν από την κατάληξη των διαβουλεύσεων.

efsyn.gr

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....