Πράσινη σαλάτα με ανθότυρο ρόδι και καρύδια

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 200γρ. σταμναγκάθι
  • 1 ματσάκι ρόκα τρυφερή
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι τρυφερό μόνο φυλλαράκια
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, χονδροκομμένα
  • 250γρ. ανθότυρο, κομμένο σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας σποράκια ροδιού
  • 1 μήλο πράσινο
  • χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας χυμό ροδιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Πλένετε τις πρασινάδες, τις στραγγίζετε καλά και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι.
 

Βήμα 2

Καθαρίζετε το μήλο και το κόβετε σε κύβους. Το ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσει.

 

Βήμα 3

Βάζετε όλα τα σαλατικά και το μήλο σε σαλατιέρα και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα καρύδια και το ανθότυρο.

 

Βήμα 4

Ζεσταίνετε το μέλι για να γίνει πιο ρευστό και το ανακατεύετε καλά με το χυμό ροδιού, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα. Ρίχνετε από πάνω τα σποράκια ροδιού και σερβίρετε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ