Καταπληκτική σαλάτα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 250γρ. σπανάκι (baby), μόνο τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 ροδάκινο με τη φλούδα του, σε λεπτές φέτες
  • 50γρ. μπέικον, σε καρεδάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
  • Για τη λεμονάτη βινεγκρέτ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (ζεσταμένο για να είναι ρευστό)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα αμύγδαλα φιλέ να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε στην άκρη να κρυώσουν.

 

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το ψήνετε μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει κι αυτό.

 

Βήμα 3

Απλώνετε τα φύλλα του σπανακιού σε σαλατιέρα και από πάνω μοιράζετε ομοιόμορφα τις φέτες των ροδάκινων. Πασπαλίζετε με το τραγανό μπέικον και τα αμύγδαλα.

 

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο multi. Όταν θέλετε να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ