Σουφλεδάκια με κάστανο και τυριά

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι κάστανα τριμμένα, βρασμένα ή ψημένα
  • 240γρ. μανούρι
  • 60γρ. ανθότυρο
  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • λίγο θυμάρι φρέσκο, ρίγανη και ψιλοκομμένα τσάιβς
  • 500γρ. φύλλα κρούστας, κομμένα σε τετράγωνα 15x15εκ.
  • ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ και προσθέτετε το μανούρι τριμμένο, το ανθότυρο λιωμένο, την κρέμα γάλακτος, τα κάστανα και τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνετε.

 

Βήμα 2

Αλείφετε κάθε κομμάτι φύλλου με λάδι ή βούτυρο. Τοποθετείτε από τρία κομμάτια φύλλο το ένα πάνω στο άλλο και ακτινωτά, μέσα σε βουτυρωμένες μικρές φόρμες για μάφινς.

 

Βήμα 3

Βάζετε στο κέντρο των μικρών σουφλέ μια φουσκωτή κουταλιά από το μίγμα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το μίγμα και να ροδίσουν τα φύλλα. Σερβίρετε τα σουφλεδάκια αμέσως, με πράσινη σαλάτα σαν πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ