Πατατοσαλάτα με ψητές πιπεριές, ελιές και λιαστές ντομάτες!

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 500γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 80γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)
  • 80γρ. πιπεριές κίτρινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)
  • 100γρ. ντομάτες λιαστές
  • 50γρ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
  • 50γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 80ml βινεγκρέτ λεμονιού
  • Για τη βινεγκρέτ λεμονιού
  • 100ml λεμόνι (το χυμό)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 300ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνετε και τις αλατίζετε ενώ είναι ακόμα ζεστές.

 

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

Βήμα 3

Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ