Σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο και ανθότυρο

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη, με πράσο ή με πορτοκάλι, σε φετούλες
  • 4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
  • ¼ πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
  • 4 αβγά
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το χωριάτικο λουκάνικο και τα ροδίζετε από τις 2 πλευρές. Υπολογίζεστε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί παίρνει αμέσως χρώμα.

 

Βήμα 2

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά μάτια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν.

 

Βήμα 3

Λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με χωριάτικο ψωμί.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ