Μπρόκολο και κουνουπίδι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς!

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 1 μπρόκολο μέτριο, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κουνουπίδι μικρό, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα, κομμένες σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βράζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στον ατμό για 15-20 λεπτά και βάζετε τα μπουκετάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά και βαθιά πιατέλα.

 

Βήμα 2

Ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού.

 

Βήμα 3

Χτυπάτε το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιχύνετε με αυτό το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σαν συνοδευτικό για ψητά ψάρια ή κρεατικά.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup
Τα νέα της ημέρας
10:34 Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup