Τυρόπιτα ξεσκέπαστη Λακωνίας

10 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • Για το χωριάτικο φύλλο
  • 300γρ. αλεύρι σκληρό ή σταρένιο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3/4-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό τυρί φρέσκο (φέτα, μυζήθρα, ανθότυρο ή μίγμα), χοντροτριμμένο
  • 6 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζανιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνετε αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Προσθέτετε το νερό τμηματικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.

 

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης.

 

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο, στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Το φύλλο δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε μέσα το φύλλο, απλώνετε από πάνω τη γέμιση, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την πίτα για περίπου 1 ώρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ