Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν ΟΧΙ στα νέα μέτρα

10 Ιουλίου 2015

Με κείμενο της η Αριστερή Πλατφόρμα με υπογραφές των Στάθη Λεουτσάκου, Αντώνη Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννη, Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάσης Πετράκου καλεί τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών. Επίσης και η Ραχήλ Μακρή δήλωσε:  «Ποσώς με ενδιαφέρουν τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ» και δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Επίσης και ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα δώσει το "παρών" στην ονομαστική ψηφοφορία.

Μάλιστα ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατί τόσο καιρό έπρεπε να προετοιμαστεί συστηματικά η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. «Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.

Όπως λένε η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα - γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα.

Αναφερόμενοι οι βουλευτές στο δημοψήφισμα, λένε: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

Εκτιμάται πάντως ότι παρά τη διαφοροποίησή τους και τη σκληρή κριτική, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας θα στηρίξουν την κυβέρνηση, μη θέλοντας να πάρουν πάνω τους το βάρος να «πέσει».

Διαβάστε το κείμενο που κατέθεσαν οι πέντε βουλευτές της Αριστερής πλατφόρμας

www.enikos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ