Φτιάξτε τα δικά σας ατομικά ελιόψωμα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>150 γρ. αλεύρι σκληρό</li>
<li>350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>7 ½ γρ. αλάτι</li>
<li>35 γρ. ζάχαρη</li>
<li>275-300  γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>2 φακελάκια ξερή μαγιά</li>
<li>30 γρ ελαιόλαδο</li>
<li>2 κ.σ. θυμάρι ξερό</li>
<li>100 γρ. ελιές σε ροδέλες ξαρμυρισμένες</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός απο τις ελιές και το θυμάρι, στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.</li>
<li>Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει απο τον πάτο.</li>
<li>Προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.</li>
<li>Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μια μεμβράνη για 30 λεπτά.</li>
<li>Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε την ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια βάρους 180 γρ. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε με τα κομμάτια ζύμης μπαλάκια.</li>
<li>Τοποθετούμε σε ταψιά (35Χ40) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά τα 35 λεπτά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα