«Φλερτάρει» με Κούρτσι η ΑΕΚ

Την περίπτωση του 29χρονου τερματοφύλακα, Τζανλούκα Κούρτσι, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Ρόμα, εξετάζουν στην Ενωση.
Ο Κούτσι προτάθηκε στους κιτρινόμαυρους και θεωρείται τερματοφύλακας που διαθέτει εμπειρία και παραστάσεις. Ο ύψους 1.93 γκολκίπερ, δεν είχε ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο και θεωρείται δεδομένο ότι αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Βέβαια πρόκειται για εξαιρετικά ακριβή περίπτωση καθώς το ετήσιο κασέ του ξεπερνά τα 500 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, αρκετές ομάδες από την Ιταλία ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.
Ο Τζανλούκα Κούρτσι πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 19 ετών με τους «Τζιαλορόσι» το 2004 και παρέμεινε μέχρι το 2008 στο «Ολίμπικο» έχοντας συνολικά 29 συμμετοχές.
Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τη Σιένα (2008-10) όπου είχε δύο «γεμάτες» σεζόν με 68 αγώνες. Οι καλές εμφανίσεις του έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαμπντόρια την επόμενη χρονιά (2010-11) με τη φανέλα της οποίας έγραψε 26 συμμετοχές.
Από το 2011 έως και σήμερα ανήκει στη Ρόμα, ωστόσο παλαιότερα βρισκόταν στη σκιά του σπουδαίου Στεκέλενμπουργκ με αποτέλεσμα τη διετία 2012-14 να δοθεί δανεικός στην Μπολόνια όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος με 51 συμμετοχές. Υπήρξε διεθνείς με τρεις μικρές εθνικές ομάδες της Ιταλίας.

Σχετικά άρθρα