Στο «απόσπασμα» ο Ντάισελμπλουμ και από τους Κύπριους

12 Ιουλίου 2015

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εξαπέλυσε μέσα από επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο τελευταίος τονίζει ότι το κόμμα του θεωρεί ότι «η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να ταχθεί με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό κατά της επανεκλογής του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup και υπέρ ενός υποψηφίου που βρίσκεται πιο κοντά στις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος επισημαίνει πως ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup «υπήρξε ένας από τους θιασώτες και υπέρμαχους της αποτυχημένης πολιτικής της λιτότητας και της υπανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της επιβολής του ληστρικού κουρέματος καταθέσεων που οδήγησε σε καταστροφή το χρηματοπιστωτικό τομέα της πατρίδας μας και σε κοινωνική δυστυχία του λαού μας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης η εχθρική στάση που τήρησε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο ελληνικό ζήτημα αλλά και οι δημόσιες μη θεσμικές παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού».  

«Η ΕΔΕΚ δεν έχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο και τα πεπραγμένα του κ. Ντάισελμπλουμ και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από όμορο ιδεολογικό κόμμα, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι υπηρέτησε με πίστη και δογματισμό τις πιο νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και προσταγές», επισημαίνεται στην ίδια επιστολή. 

koutipandoras.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...