Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των «19»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.20 η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ζώνης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, με θέμα το ελληνικό ζήτημα.Προσερχόμενος, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είναι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό.«Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης που θέλουν ενωμένη και όχι χωρισμένη την Ευρώπη. Μπορούμε να φθάσουμε σήμερα το βράδυ σε μια συμφωνία, εάν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», είπε χαρακτηριστικά.  
«Θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις σήμερα, δεν θα έχουμε συμφωνία με κάθε κόστος, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Σήμερα τα βράδυ θα πρέπει να ελέγξουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα δάνειο προς την Ελλάδα. Θα δούμε αν το καταφέρουμε», είπε η Α. Μέρκελ.
Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι, δήλωσε, από τη δική του πλευρά, ο Γάλλος Πρόεδρος.Σημασία είναι να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη, τόνισε  ο Φρ. Ολάντ, λέγοντας ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια. 
Σήμερα θα εργαστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ελπίζω να επιτύχουμε συμφωνία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.«Θα εργαστούμε για μια λύση σήμερα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ερχόμαστε με την ελπίδα ότι θα έλθει μια λύση» σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πιστεύω ότι πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία σήμερα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.«Δεν είναι μόνο μια συμφωνία, πρόκειται για τη συνοχή της Ευρώπης, που είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Μάρτιν Σουλτς.
Βίντεο και συνεχής ενημέρωση στο real.gr

Σχετικά άρθρα