Διακοπή της Συνόδου Κορυφής για διαβουλεύσεις

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.20 η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ζώνης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, με θέμα το ελληνικό ζήτημα.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

19.20 Διακοπή της Συνόδου Κορυφής για διαβουλεύσεις. Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ – Ρέντσι – Τουσκ. Στο επίκεντρο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του Εurogroup προς τη Σύνοδο Κορυφής.

19.15 Έντονη κριτική στον Β. Σόιμπλε για την πρόταση περί «προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» ασκούν οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει ένα συμβιβασμό με την Αθήνα.

18.54 Το Real.gr φέρνει στο φως την εισήγηση του Eurogroup προς τους ηγέτες των 19 κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

18.49 «Το μήνυμα που εξέπεμψαν οι σοσιαλιστές ηγέτες της Ευρώπης ήταν ομόφωνο και ξεκάθαρο: Δεν θα επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, έπειτα από τη συνάντηση με τους ομολόγους της των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών.

18.29 «Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία κάνει το εθνικό της καθήκον», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκηςμετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. 

18.03 
Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει διάθεση συμβιβασμού δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά την παρέμβαση που έκανε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Προσερχόμενος, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είναι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό.

«Το οφείλουμε στους λαούς της Ευρώπης που θέλουν ενωμένη και όχι χωρισμένη την Ευρώπη. Μπορούμε να φθάσουμε σήμερα το βράδυ σε μια συμφωνία, εάν το θέλουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», είπε χαρακτηριστικά. 

Όλες οι εξελήξεις, βίντεο και συνεχής ενημέρωσης στο real.gr

Σχετικά άρθρα