Από την τετραμερή ξανά στη Σύνοδο

Ολοκληρώθηκε η νέα, τέταρτη, συνάντηση των Τσίπρα-Τουσκ-Μέρκελ-Ολάντ και οι ηγέτες των 19 χωρών μελών επέστρεψαν στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
08:50 Για «σχεδόν συμφωνία» έκανε λόγο η Λιθουανή πρόεδρος, σύμφωνα με το CNBC, αποχωρώντας από το κτίριο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής.
08:41 Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας αποχώρησε και θα εκπροσωπηθεί απο τον ολλανδό ομόλογό του. «Leaving #EuroSummit early due to @jensstoltenberg visit in Sl. One open issue left. NL PM Rutte will represent SI», έγραψε συγκεκριμένα στο twitter o Μίρο Τσέραρ ο οποίος προσθέτει ότι απέμεινε ένα θέμα ανοιχτό.
08:38 Ολοκληρώθηκε η νέα τετραμερής συνάντηση Τσίπρα-Τουσκ-Μέρκελ-Ολάντ, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του real.gr Θάνος Αθανασίου. Ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής.
08:16 Η Ευρώπη θα δεχθεί νέα και σοβαρά σοκ που προκαλούνται από την ανήθικη συμπεριφορά των αρχών της ΕΕ, λέει ο εκπρόσωπος της ρωσικής βουλής.
07:50 Παπαδημούλης: Οι “Ταλιμπάν” απαιτούν την ταπείνωση της χώρας
07:33 “The rest is okay but not very okay. With a gun to your head, you would say okay too” – Greek govt official @AFP #PT, ανέβασε στο twitter η δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων Ο’ Μπράιεν. «Τα υπόλοιπα είναι εντάξει, αλλά όχι πολύ εντάξει. Με το πιστόλι στον κρόταφο θα έλεγες όλα είναι εντάξει», έγραψε χαρακτηριστικά.
07:23 Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Τσίπρα, Ολάντ, Μέρκελ και Τουσκ.
07:19 Μετά από 14 ώρες συνάντησης της Ευρωζώνης, το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο…νέα διακοπή για διαβουλεύσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου στο tweeter..
07:10 «#EuroSummit intermission for final consultations -JM». «Η Σύνοδος Κορυφής διεκόπη για τις τελικές διαπραγματεύσεις», έγραψε λίγο πριν στο twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζέισον Μούσκατ.
05.51 Η μαραθώνια διάρκεια της συνεδρίασης ήταν επόμενο να καταπονήσει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις εργασίες. 05.34 Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Real.gr στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου τα δύο ζητήματα αφορούν την εποπτεία του ΔΝΤ, μετά το 2016 και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.
05.33 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου με νέο «tweet» αναφέρει ότι εκκρεμούν δύο σημαντικά ζητήματα.
05.20 Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώνει ότι ο Ντ. Τουσκ συγκαλεί εκ νέου αυτήν την ώρα τη Σύνοδο με μία συμβιβαστική πρόταση.
05.12 Πηγές έλεγαν στον ανταποκριτή του Real.gr στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου ότι υπάρχει συμφωνία και πως η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί σε λίγο.
05.07 Με «tweet» του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνει ότι σε 15 λεπτά ξεκινάει πάλι η Σύνοδος Κορυφής.
04.33 Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Γιατί το ελληνικό ζήτημα έχει σημασία» οι New York Times παρουσιάζουν κάποιες, πιθανές συνέπειες ενός Grexit.
03.51 Με μία ρήση του συγγραφέα Ισάακ Γουότς σχολίασε τις εξελίξεις, μέσω twitter, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς:
«Το να μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι είναι ένα από τα δυσκολότερα έργα στη ζωή».
03.33 Στελέχη του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της χώρας είχαν συνάντηση για να αναλύσουν την κατάσταση με την Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters.
02.52 Το hashtag, «#This is a coup» στο Twitter που σημαίνει «Αυτό είναι Πραξικόπημα», έχει υποστηριχθεί από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη φράση, με αφορμή τις προτάσεις των πιστωτών.
02.44 Μήνυμα στήριξης προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση Τσίπρα έστειλε, μέσω twitter,ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.
02.38 Γάλλοι αξιωματούχοι διέψευσαν αναφορά υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ, ο οποίος υποστήριζε ότι το Παρίσι θα μπορούσε να παράσχει διμερή δάνεια στην Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.
02.25 Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Σύνοδος δεν αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου πριν από τις 3 π.μ. ώρα Ελλάδας.
02.13 Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Real.gr στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου εξετάζονται ακόμα και διμερή δάνεια για την χρηματοδότηση «γέφυρα», χωρίς κάτι να έχει αποφασιστεί ακόμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση του ταμείου για τα 50 δισ. ευρώ αποδυναμώνεται και το Grexit clause φεύγει.
02.12 Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται Φινλανδός δημοσιογράφος στις Βρυξέλλες, στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής δεν θα υπάρχει η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Την πληροφορία επιβρβαιώνει και ο ανταποκριτής του Guardian στη βελγική πρωτεύουσα, Ιan Traynor.
02.05 Ο Γιάνης Βαρουφάκης παραθέτει στο προσωπικό του blog απόσπασμα άρθρου του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην εφημερίδα Die Zeit, με τον τίτλο «το πλάνο του Δρ. Σόιμπλε για την Ευρώπη: Το αποδέχονται οι Ευρωπαίοι;».
01.58 Με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, το ΔΝΤ διέψευσε το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο ζητούσε κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.
01.20 Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτήν την ώρα, νέα συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολαντ, Τούσκ, όπως μετέδωσε στον realfm 97.8 ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ της Realnews, Βασίλης Σκουρής.
00.51 Η λίστα με τις απαιτήσεις του Eurogroup αποτελεί μια καθαρή τρέλα, γράφει ο Πολ Κρούγκμαν στο blog του.
00.32 Νέα διακοπή στη Σύνοδο Κορυφής για διαβουλεύσεις, σύμφωνα με «tweet» του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου.
00.19 Για τρίτη φορά στην Ιστορία μια γερμανική κυβέρνηση καταστρέφει την Ευρώπη, υποστηρίζει ο Γάλλος ευρωβουλευτής και ιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν.
Πηγή: Real.gr

Σχετικά άρθρα