Ρατς: «Να δώσουμε περισσότερα…»

Για τα διδάγματα από την περσινή χρονιά του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ράζβαν Ρατς. Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής τόνισε πως το πάθημα θα πρέπει να γίνει μάθημα για τους “ασπρόμαυρους”, αναφέρθηκε στον Ιγκόρ Τούντορ και στον Φρανκ Άρνεσεν και εξέφρασε την ευχή του να κατακτήσει τρόπαια με τη φανέλα του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Οι δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία:

Τι εύχεσαι να πετύχεις φέτος;

«Και τη φετινή σεζόν θέλω ό,τι προσδοκούσα και πέρυσι. Να κατακτήσω τρόπαια με τον ΠΑΟΚ και προσωπικά να είμαι καλύτερος μέσα στο γήπεδο».

Με βάση την μεγάλη ποδοσφαιρική σου εμπειρία θεωρείς ότι το επίπεδο δουλειάς ήταν η αιτία που ήρθαν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα πέρυσι;

«Ο κύριος λόγος για μένα είναι ότι παίζαμε με 14 παίκτες συνέχεια. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα κουραστήκαμε και δεν αντέξαμε. Δεν είχαμε τα πνευμόνια να τα καταφέρουμε. Στα play off είχαμε ακόμα μεγαλύτερη κούραση».

Πως βλέπεις να κυλάει η φετινή προετοιμασία;

«Δεν έχω πολύ καιρό που βρίσκομαι στην προετοιμασία. Έχω χάσει και κάποιες προπονήσεις. Όσο είμαι εδώ καταλαβαίνω ότι γίνεται καλή δουλειά και προσπαθούμε να πετύχουμε».

Μετά την περσινή αποτυχημένη χρονιά συζητήσατε για να ξεκαθαρίσατε τα όσα έγιναν και τι πραγματικά έφταιξε;

«Δεν ξέρω τι έγινε πριν έρθω. Δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Τα όσα είπα για τον λόγο αποτυχίας δεν βγάζει τις ευθύνες από πάνω μας. Πρέπει να θυμόμαστε τη σεζόν, να μάθουμε από τα λάθη μας. Λάθη θα κάνουμε, αλλά η ουσία είναι να μη κάνουμε ξανά τα ίδια».

Σε προσωπικό επίπεδο τι σου δίδαξε η χρονιά που ολοκληρώθηκε;

«Πολλά. Είναι αργά να τα συζητήσω, να τα πω τώρα. Πήρα τα μαθήματά μου, είδα τα λάθη μου και σκέφτομαι το τώρα, τον νέο προπονητή. Υπάρχουν πράγματα που θα κρατήσω για τον εαυτό μου και λάθη που δε θέλω να επαναλάβω».

Ξέρεις την Ντνίπρο, πες μας την άποψή σου για το τελευταίο φιλικό;

«Δεν μετρά ποια ομάδα βρέθηκε σε καλή ή σε κακή ημέρα. Κάναμε καλά τη δουλειά μας. Νομίζω ότι δεν ήταν τόσο έτοιμοι όσο εμείς, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι, εμείς τα πήγαμε αρκετά καλά».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τους Άρνεσεν και Τούντορ; Έχοντας μιλήσει πέρυσι για την ανάγκη του ΠΑΟΚ να έχει πλάνο πιστεύεις ότι με τον Άρνεσεν αυτό θα συμβεί;

«Σίγουρα ο κ. Άρνεσεν θα έχει πλάνο, δεν το ξέρω όμως γιατί δεν μιλήσαμε. Πιστεύω ότι με τον νέο προπονητή της ομάδας μας όλα πάνε καλά. Είναι νέος και έχει όρεξη θέλει συνέχεια να φτάνουμε στη νίκη. Προσπαθεί να μας περάσει το πνεύμα του νικητή. Συνεχώς μας μιλά για το σύστημα και προσπαθεί να μας περάσει περισσότερο τη φιλοσοφία του».

Μας είπες ότι με 14 παίκτες βγήκε μια ολόκληρη χρονιά πέρυσι και ότι αυτό δημιούργησε προβλήματα. Φέτος η ομάδα θα είναι 11 μήνες γήπεδο. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ΠΑΟΚ για να αντέξει;

«Δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα σε αυτή την ερώτηση γιατί ό,τι και να πω μπορεί να παρεξηγηθεί. Αν σου πω ότι χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές θα είναι σα να μη δείχνω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου, σε διαφορετική περίπτωση αν σου πω ότι θέλουμε μεταγραφές μπορεί και πάλι να παρεξηγηθεί. Το θέμα είναι να δώσουμε περισσότερα περισσότερα από ό,τι δώσαμε την περασμένη σεζόν, όλοι να είναι σε υψηλό επίπεδο για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε και θεωρώ ότι για να το καταφέρουμε αυτό χρειαζόμαστε 18-19 ποδοσφαιριστές ίδιου επιπέδου διότι στην πορεία της σεζόν θα έρθουν τραυματισμοί, κάρτες, θα έρθουν απουσίες και πρέπει όταν κάποιος όταν κάποιος λείπει από την ενδεκάδα ο αντικαταστάτης του να μη νιώθει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί και οι υπόλοιποι να του έχουν εμπιστοσύνη και να πιστεύουν ότι το κενό που υπάρχει δε θα επηρεάσει την ομάδα. Δεν είναι μυστικό ότι για όλες τις μεγάλες ομάδες η ενίσχυση με ποιοτικούς παίκτες είναι κάτι καλό. Κάθε ομάδα χρειάζεται καλούς ποδοσφαιριστές ποιότητας».

Σχετικά άρθρα