Πανακότα με γιαούρτι και ξινόγαλο!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li><span>100 ml γάλα 3,5 % λιπαρά</span></li>
<li>30 γρ. άχνη ζάχαρη</li>
<li>4,5 γρ. ζελατίνη (3 φύλλα)</li>
<li>200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά</li>
<li>175 γρ. ξινόγαλο</li>
<li>1 στικ βανίλιας</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<p> </p>
<div class="text">
<ul>
<li>Κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τους σπόρους ξύνοντας το λοβό με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε τον λοβό από την βανίλια, τους σπόρους και το γάλα σε ένα μπολάκι που να μπορεί να μπει στα μικροκύματα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 W. Βγάζουμε το μπολάκι από το φούρνο μικροκυμάτων και χωρίς να ανοίξουμε την μεμβράνη την αφήνουμε στην αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.</li>
<li>Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να “φουσκώσουν”.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, το ξινόγαλο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</li>
<li>Όταν οι ζελατίνες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας καλά και τις βάζουμε στο μπολ με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν. Όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι αφαιρώντας στο τέλος όμως το στικ βανίλιας αφού ανακατέψουμε καλά.</li>
<li>Παίρνουμε 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ και καλύπτουμε το εσωτερικό τους με μεμβράνη φροντίζοντας να μην υπάρχουν πουθενά κενά. Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα μας με τη βοήθεια μίας κουτάλας και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά για 3-4 ώρες.</li>
<li>Οταν κρυώσουν καλά ξεφορμάρουμε πάνω σε ένα πιάτο, με την μεμβράνη, αφαιρούμε την μεμβράνη και σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.   </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα