Sundae με κεράσια!

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 120 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κομμάτια
  • παγωτό βανίλια για σερβίρισμα
  • παγωτό σοκολάτα για σερβίρισμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 4 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τα κεράσια μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν τα χτυπημένα κεράσια, ο χυμός από το λεμόνι και το αλάτι .
  • Χτυπάμε συνεχώς προσθέτοντας το μισό μείγμα από το χυμό στο μείγμα με τα αυγά και μετά όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χυμό.
  • Μειώνουμε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βγάζει μπουρμπουλήθρες και το μείγμα να πήξει (για περίπου 3 λεπτά).
  • Εκτός φωτιάς, βάζουμε σιγά μέσα τα κομμάτια από το βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη πιέζοντας την στην επιφάνεια του μείγματος για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε βάζουμε σε μπολάκια, μαζί με το παγωτό βανίλια, παγωτό σοκολάτα το μείγμα μας και σαντιγύ.

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ