Καλαμαράκια με σπανάκι σαν....φρικασέ!

13 Ιουλίου 2015

Υλικά

  • 700γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα
  • 500γρ. σπανάκι
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κολοκυθάκια, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

 

Βήμα 1

Στραγγίζετε καλά τα καλαμαράκια από τα νερά τους.

 

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λεπτά. Τελευταίο ρίχνετε το σκόρδο.

 

Βήμα 3

Προσθέτετε τα καλαμαράκια, ανακατεύετε ξανά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στην κατσαρόλα το σπανάκι. Ανακατεύετε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος βάζετε και τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το δυόσμο, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε και μαγειρεύετε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει εντελώς από τα ζουμιά του το φαγητό.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ