Φριτούρες γλυκοπατάτας, καρότου και φέτας

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 400 γρ. καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 300 γρ. γλυκοπατάτες
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κ.σ. αλεύρι ολικής
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. μυρώνια
  • 2 κ.σ. σπόρους κύμινου
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
  • σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ξερό τριμμένο
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεφλουδίζουμε αν χρειάζεται τα λαχανικά μας και τρίβουμε τα καρότα, τις πατάτες , το κρεμμύδι και τις γλυκοπατάτες στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα των λαχανικών με μια πρέζα αλάτι και τα  βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ώπου τα αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα επιπλέον υγρά τους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τον κόλιανδρο και τους σπόρους κυμίνου, το δυόσμο και τα μυρώνια και χτυπάμε με ένα πιρούνι να ανακατευτούν. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.
  • Πατάμε τα λαχανικά με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους για 1-2 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι μέχρι να φτάσει 5-10 χιλιοστά σε ύψος και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 180 βαθμούς.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Βάζουμε 2-3 φριτούρες τη φορά.
  • Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, τα γυρίζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο φούρνο για να τα διατηρήσουμε ζεστά .
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα , φέτες λάιμ και γιαούρτι.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ