Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό!

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους των 2 εκ.</li>
<li>2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί</li>
<li>1 κορμό σέλερι ψιλοκομμένο</li>
<li>μαγιονέζα</li>
<li>2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>2 κ.σ. φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο</li>
<li>1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη</li>
<li>½ κούπα φρέσκο κομμένο βασιλικό</li>
<li>6 ντοματίνια κομμένα στη μέση</li>
<li>λεμόνι</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τις πατάτες και νερό να τις καλύπτει μέχρι και 2 εκ. παραπάνω.</li>
<li>Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, και μόλις πάρουν βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε , ανακατεύοντας 1 -2 φορές μέχρι οι πατάτες μας να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά.</li>
<li>Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι, και με μία λαστιχένια σπάτουλα, ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε τις πατάτες για 20 λεπτά να φτάσουν να έιναι απλά ζεστές.</li>
<li>Xτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο και το σκόρδο.</li>
<li>Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σέλερυ, τη μαγιονέζα, τα κρεμμύδια , το μαϊντανό, το μείγμα με το σκόρδο, το πιπέρι και ½ κ.γ. αλάτι.</li>
<li>Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει. Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε τα ντοματίνια και το βασιλικό από πάνω.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα