Έυκολη Τάρτα με κολοκυθάκια!

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. που το έχουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν ξεκινήσουμε
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο καλά και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 60 ml πολύ παγωμένο νερό

Για τη γέμιση

  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 5 χιλιοστών
  • 1.5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα μαλακή
  • λίγη τριμμένη μοτσαρέλα (100 γρ.)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

Επιπλέον

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Για τη ζύμη

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το νερό και το λεμόνι με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα με το αλεύρι και με τα χέρια μας τρίβοντας τα, κάνουμε το βούτυρο να μοιάζει σαν τρίμματα.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Τέλος γρήγορα με τα χέρια μας σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Για να ετοιμάσουμε τα κολοκυθάκια τα βάζουμε στα μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα.
  • Απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Σκουπίζουμε και την πάνω μεριά με χαρτί κουζίνας επίσης.
  • Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να μαράνουμε λίγο τα κολοκυθάκια και να μην έχουν τόσα υγρά όταν μπουν στην τάρτα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λάδι
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με μια κ.γ. από το σκορδόλαδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα τη γεύση μας.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την τάρτα μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάζουμε λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη και επιπλέον αλευριού ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλο διαμέτρου 30 εκ.
  • Μεταφέρουμε το φύλλο με τη βοήθεια του πλάστη πάνω στο ταψί με τη λαδόκολλα.
  • Βάζουμε το μείγμα του τυριού πάνω στο κέντρο της τάρτας αφήνοντας ένα περιθώριο 5 εκ. γύρω γύρω από τη ζύμη κενό.
  • Απλώνουμε όμορφα όμορφα τις φέτες από τα κολοκυθάκια πάνω στο μείγμα των τυριών.
  • Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα του σκορδόλαδου.
  • Ξεκινάμε να διπλώνουμε τη ζύμη πάνω από την γέμιση δημιουργώντας όμορφες πτυχές.
  • Το κέντρο της τάρτας παραμένει ανοιχτό.
  • Είναι μια “χωριάτικη” τάρτα-πίτα οπότε δεν χρειάζεται να είμαστε καλλιτέχνες στο δίπλωμα.
  • Η ζύμη είναι πάρα πολύ τραγανή και τριφτή όταν ψήνεται αλλά πολύ μαλακή όταν την φτιάχνουμε και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για τις απλές τάρτες μας.
  • Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό σε ένα μπολάκι.
  • Ψήνουμε την τάρτα αφού απλώσουμε με ένα πινέλο το μείγμα από αυγό και νερό πάνω στη ζύμη.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη και να φουσκώσει ωραία ωραία το τυρί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για δέκα λεπτά, σκορπίζουμε το βασιλικό από πάνω και σερβίρουμε ζεστή κόβοντας σε τρίγωνα.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ