Πεντανόστιμη πίτα με γαλοπούλα και πράσο!

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες μόνο το λευκό μέρος τους
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 400 ml νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 450 γρ. γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή χοιρινό ψημένη και κομμένη σε μπουκιές
  • ½  ματσάκι μαϊντανό
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε τα πράσα και τα καρότα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας που και που μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα  και το σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κύβο ζωμό κοτόπουλου, το νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, το θυμάρι και τη γαλοπούλα και αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο πυρέξ χωρητικότητας τουλάχιστον 2 λίτρων αφού πρώτα έχουμε λαδώσει καλά την επιφάνεια του.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ζεσταθεί λαδώνουμε με ελαιόλαδο ένα-ένα όλα τα φύλλα κρούστας, τα τσαλακώνουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στην επιφάνεια του πυρέξ, πάνω από τη γέμιση σαν φύλλα βεντάλιας προσέχοντας να γεμίσει όλη η επιφάνεια της πίτας με φύλλο.
  • Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά
  • Σερβίρουμε

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ