Σπιτικά δημητριακά για να αρχίζει η μέρα σας υγιεινά

13 Ιουλίου 2015

Υλικά:

4 κούπες νιφάδες βρώμης
1/4 της κούπας νιφάδες βρώμης χτυπημένες στο μπλέντερ
1/4 της κούπας λιναρόσπορο
1/4 της κούπας αμύγδαλα
100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 της κούπας σταφίδες
1/4 της κούπας σπορέλαιο
3 κουταλιές μέλι
1/4 της κούπας νερό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μπλέντερ τον λιναρόσπορο και 1/4 της κούπας νιφάδες βρώμης μέχρι να έχουν την υφή σκόνης. Χοντροκόβετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι βρώμης, το λιναρόσπορο, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και την σοκολάτα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το σπορέλαιο, το μέλι, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνετε το υγρό μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάζετε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και απλώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν και με το χέρι σας τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.

Διατηρούνται σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

 

http://www.mama365.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ