ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Μπρουσκέτες με αγκινάρες και ελιές

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια</li>
<li>1 κ.σ. κάπαρη πλυμμένη και στεγνωμένη καλά</li>
<li>1 κονσέρβα 400 γρ. καρδιές αγκινάρας, σουρωμένες, ξεπλυμένες και ξανασουρωμένες</li>
<li>50 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 σκ. σκόρδο καθαρισμένη</li>
<li>10 φέτες ψωμί</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>μερικές έξτρα καρδιές αγκινάρας φρέσκες ή μαγειρεμένες κομμένες σε λεπτές φέτες για διακόσμηση</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις ελιές, την κάπαρη, τις αγκινάρες από την κονσέρβα, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τα χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι να γίνει μια πάστα. Μπορούμε να τα αφήσουμε πιο χοντροχτυπημένα ή λεπτοχτυπημένα ανάλογα το γούστο μας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.</li>
<li>Ζεσταίνουμε το ψωμί στο φούρνο ή στη γκριλιέρα και απλώνουμε επάνω του την πάστα από τις αγκινάρες.</li>
<li>Διακοσμούμε με τις έξτρα αγκινάρες και σερβίρουμε με επιπλέον ελαιόλαδο επάνω τους.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα