ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Πιλάφι με πλιγούρι και φέτα

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά
  • 400 γρ. πράσα
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • λίγα κλωνάρια θυμαριού
  • 2 σκ. παχουλές σκόρδο , κομμένες
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα
  • χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το πράσο , κρατώντας όλες τις σκούρες πράσινες κορυφές του. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.
  • Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. λάδι και το πράσο. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύουντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει.
  • Όταν μαγειρευτούν, μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Αφήνουμε να στεγνώσει.
  • Προσθέτουμε το πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και το κρασί και το ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Ωστόσο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κουκουνάρι και το σκόρδο.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κουκουνάρι και το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και τη μέντα μέσα στην κατσαρόλα με το πλιγούρι.
  • Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ