ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Πιλάφι με πλιγούρι και φέτα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>400 γρ. πράσα</li>
<li>3 κ.σ. λάδι</li>
<li>200 γρ. πλιγούρι</li>
<li>50 ml λευκό κρασί</li>
<li>400 ml ζωμό λαχανικών</li>
<li>λίγα κλωνάρια θυμαριού</li>
<li>2 σκ. παχουλές σκόρδο , κομμένες</li>
<li>3 κ.σ. κουκουνάρι</li>
<li>100 γρ. φέτα</li>
<li>2 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα</li>
<li>χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Ψιλοκόβουμε το πράσο , κρατώντας όλες τις σκούρες πράσινες κορυφές του. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει.</li>
<li>Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. λάδι και το πράσο. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύουντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει.</li>
<li>Όταν μαγειρευτούν, μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Αφήνουμε να στεγνώσει.</li>
<li>Προσθέτουμε το πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και το κρασί και το ζωμό και το θυμάρι και σιγοβράζουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί.</li>
<li>Ωστόσο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κουκουνάρι και το σκόρδο.</li>
<li>Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κουκουνάρι και το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και τη μέντα μέσα στην κατσαρόλα με το πλιγούρι.</li>
<li>Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα