ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Κινόα με μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>¼ της κούπας λάδι</li>
<li>2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες</li>
<li>2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο</li>
<li>450 γρ. μανιτάρια , κομμένα σε φέτες</li>
<li>2 χούφτες λαχανάκια Βρυξελλών</li>
<li>αλάτι χοντρό</li>
<li>2 κούπες κινόα μαγειρεμένη</li>
<li>2 μεγάλες χούφτες ρόκα, κομμένη</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι </li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.</li>
<li>Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 30’’ περίπου.</li>
<li>Προσθέτουμε τα μανιτάρια  και τα λαχανάκια στο τηγάνι μαζί με μία καλή πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μια στο τόσο , μέρχι να μαλακώσουν, να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν καφετί χρώμα και να κάνουν ένα ήχο τσιριχτό.</li>
<li>Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και τη ρόκα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε.</li>
<li>Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.</li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα