ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

13 Ιουλίου 2015
Συστατικά

 Για τη ζύμη

  • 450 γρ. κουνουπίδι
  • 2 αυγά 
  • 150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

 Για την πίτσα

  • 2 κολοκυθάκια
  • 4 φέτες προσούτο
  • 240 γρ. ρικότα ή άλλο τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

  • πέστο βασιλικού
  • φύλλα από φρέσκια μέντα η δυόσμου 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν απο την ανάποδη όμως πλευρά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να βάλουμε το μεγάλο κοτσάνι.
  • Έπειτα τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάσουν με κουσκούς και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα κουνουπίδια. Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα μας με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).
  • Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας . Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος και σχηματίζουμε κύκλους των 4Χ16 εκ. και 5 χλ. λεπτό.
  • Προσεχτικά τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στα ταψιά που έχουμε βάλει στο φούρνο να ζεσταθούν.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν. 
  • Εντωμεταξύ, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες ή χρησιμοποιούμε τον αποφλοιωτή.
  • Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για δέκα λεπτά. Ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε καλα. 
  • Χωρίζουμε το προσούτο σε λωρίδες και όταν οι βάσεις της πίτσας είναι έτοιμες, προσθέτουμε από πάνω τη ρικότα, το προσούτο και τα κολοκυθάκια.
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά της πίτσας.

 

 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ