ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong> Γ<strong>ια τη ζύμη</strong></strong></p>
<ul>
<li>450 γρ. κουνουπίδι</li>
<li>2 αυγά </li>
<li>150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ</li>
<li>50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα</li>
</ul>
<p><span><strong> Γ</strong></span><strong>ια την πίτσα</strong></p>
<ul>
<li>2 κολοκυθάκια</li>
<li>4 φέτες προσούτο</li>
<li>240 γρ. ρικότα ή άλλο τυρί κρέμα</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>πέστο βασιλικού</li>
<li>φύλλα από φρέσκια μέντα η δυόσμου </li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν απο την ανάποδη όμως πλευρά.</li>
<li>Με ένα μαχαίρι κόβουμε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να βάλουμε το μεγάλο κοτσάνι.</li>
<li>Έπειτα τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάσουν με κουσκούς και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.</li>
<li>Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα κουνουπίδια. Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την τριμμένη παρμεζάνα.</li>
<li>Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα μας με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (το μείγμα μας θα είναι αρκετά υγρό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).</li>
<li>Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας . Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος και σχηματίζουμε κύκλους των 4Χ16 εκ. και 5 χλ. λεπτό.</li>
<li>Προσεχτικά τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στα ταψιά που έχουμε βάλει στο φούρνο να ζεσταθούν.</li>
<li>Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν. </li>
<li>Εντωμεταξύ, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες ή χρησιμοποιούμε τον αποφλοιωτή.</li>
<li>Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για δέκα λεπτά. Ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε καλα. </li>
<li>Χωρίζουμε το προσούτο σε λωρίδες και όταν οι βάσεις της πίτσας είναι έτοιμες, προσθέτουμε από πάνω τη ρικότα, το προσούτο και τα κολοκυθάκια.</li>
<li>Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν τα υλικά της πίτσας.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα