ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Γεμιστά μανιτάρια Portobello!

13 Ιουλίου 2015

Συστατικά

  • 6 μανιτάρια Portobello
  • 4 κουτ . ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 450 γραμμ. φρέσκο σπανάκι baby
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθέρμανετο φούρνο στους200° C.

2

Ψέκασε ένα ταψί μεσπρέι μαγειρικής.

3

Ψέκασε την επιφάνεια τωνμανιταριών με σπρέιμαγειρικής καιπασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

4

Βάλε ταμανιτάρια προς τα κάτω στο ταψί.

5

Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια ναμαλακώσουν.

6

Γύρισετα μανιτάριααπό την άλλη πλευρά.

7

Παράλληλα, ζέστανε2 κουταλιέςλάδι σεέναμεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

8

Πρόσθεσε ταπράσα, το σκόρδο, το θυμάρικαισόταρε τα4λεπτά.

9

Πρόσθεσε2 μεγάλες χούφτες σπανάκικαι μαγείρεψε8με10λεπτά,ανακατεύοντας συχνά.

10

Γέμισετα μανιτάρια μετομείγμααπόσπανάκι,πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.

11

Ψήσε για 25λεπτά.

12

Μαγείρεψε το πληγούρισεμιαμεγάλη κατσαρόλα μέσα σεαλατισμένο νερό που βράζειγια20 λεπτά, ανακατεύονταςανάδιαστήματα.

13

Στράγγιξε και βάλ' το σεένα μεγάλο μπολ.

14

Ανακάτεψετο ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες2 κουταλιέςελαιόλαδο.

15

Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (1/2 φλιτζάνι)πάνω από κάθεμανιτάρι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ