ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Γεμιστές πατάτες με σολωμό και τσένταρ

<p><span><strong>Συστατικά</strong></span></p>
<ul>
<li>6 μικρές κίτρινες πατάτες (για βράσιμο)</li>
<li>1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο</li>
<li>1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</li>
<li>Σπρέι μαγειρικής</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας βούτυρο</li>
<li>1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι</li>
<li>1/2 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό</li>
<li>λίγο άνιθο για πασπάλισμα</li>
</ul>
<p class="recipe-info-left"><br /><br /></p>
<p><span><strong>Τρόπος μαγειρέματος</strong></span></p>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Βγάλ' τες από το φούρνο και άσ' τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p>Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.</p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p>Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.</p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p>Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.</p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p>Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.</p>

Σχετικά άρθρα