ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Μανιτάρια ψητά με πάπρικα

13 Ιουλίου 2015

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας σος Worcestershire

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

  • 8 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους ή portobello

  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

  • 140 γραμμ. πράσινα σαλατικά ανάμεικτα

  • Ψημένο ψωμί ή κριτσίνια για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 C.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε η μουστάρδα, το λάδι, τη σάλτσα Worcestershire και το σκόρδο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι .

3

Πρόσθεσε τα μανιτάρια μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού. (Μπορείς να το κάνεις αυτό από πριν και να τα αφήσεις να μαριναριστούν ενώ ετοιμάζεις το υπόλοιπο πιάτο).

4

Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί και πασπάλισε τα με πάπρικα.

5

Ψήσε για 8-10 λεπτά.

6

Μοίρασε τη σαλάτα που έχεις πλύνει καλά και στραγγίσει σε τέσσερα πιάτα.

7

Βάλε δύο μανιτάρια σε κάθε πιάτο και ρίξε με ένα κουτάλι από πάνω τους χυμούς τους από το ταψί.

8

Σέρβιρε με ψητό ψωμί ή κριτσίνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace